Μια μοναδική θρησκευτική αλλά και περιηγητική εμπειρία, προσφέρουν οι οργανωμένες εκδρομές μας, , στους ιερούς, τόπους λατρείας των τοπικών Αγίων της Χίου, γνωστούς και λιγότερο γνωστούς!

Άγιος Ισίδωρος, Αγία Μαρκέλλα, Αγία Μυρώπη, Άγιος Μακάριος, Άγιος Γεώργιος Χιοπολίτης, Αγία Ματρώνα κλπ είναι μόνο μερικοί από τους τοπικούς Αγίους του νησιού που κάλλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί ως Αγιονήσι με την Πάτμο ή την Τήνο!

Νέα Μονή Χίου, Μονή Μουνδών, Μονή Αγίων Πατέρων, Μονή Μυρσινιδίου είναι μερικά μόνο από τα μοναστήρια της Χίου. Το πρώτο, η Νέα Μονή του 11ου μχ αιώνα, με τα μοναδικά βυζαντινά ψηφιδωτά είναι ένα από πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Οι βυζαντινές εκκλησίες των χωριών, τα μοναδικά ξυλόγλυπτα της Αμανής, τα γραφικά ξωκλήσια σαν του Αγίου Ισιδώρου της Συκιάδας, μοναδικής φυσιολατρικής και θρησκευτικής σημασίας εκκλησίες σαν την Παναγιά την Αγιογαλούσαινα, πλαισιώνουν το ταξίδι που περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη σε θρησκευτικά και εκκλησιαστικά μουσεία χωριών και άλλους τόπους προσκυνήματος.

Οι θρησκευτικές περιηγήσεις μας, προσφέρονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ωστόσο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συνδυάζονται και με τις εορτές των τοπικών Αγίων για να δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να δει τις εορτάζουσες εκκλησίες στολισμένες, ή ακόμα και να συμμετάσχει στα τοπικά έθιμα και πανηγύρια.

Ενδεικτικό εορτολόγιο:

  • Άγιος Μακάριος Νοταράς, 17 Απριλίου
  • Άγιος Ισίδωρος, 14 Μαΐου
  • Αγία Ματρώνα η Χιοπολίτης, 15 Ιουλίου και 20 Οκτωβρίου
  • Αγία Μαρκέλλα, 22 Ιουλίου
  • Το θαύμα της Αγίας Παρασκευής στη Χίο, 14 Οκτωβρίου
  • ‘Άγιος Γεώργιος Χιοπολίτης, 26 Νοεμβρίου
  • Αγία Μυρώπη, 2 Δεκεμβρίου

Τιμή ανάλογα με τη χρονική διάρκεια του επιλέξιμου προγράμματος και του αριθμού των συμμετεχόντων κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους.