Ηχοτοπία

Ζήστε την εμπειρία!

Η Δράση

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «Πιτυός προορισμός» σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Μουσείον – Μουσικές πρακτικές του Αιγαίου» σας παρουσιάζει τη δράση «Ηχοτοπία | Πιτυός» και σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό στο είδος του μουσικό-λαογραφικό περίπατο.

25 QR CODES τοποθετημένα σε ισάριθμα σημεία στα γραφικά σοκάκια του χωριού, στα μνημεία του και στις πλατείες του, σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ανακαλύψετε το Πιτυός διαφορετικά, μέσω της άυλης πολιτιστικής του κληρονομιάς, με τοπικά ακούσματα και βιώματα άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία του τόπου και των κατοίκων του.

Η Περιήγηση

Η περιήγησή παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατανόηση των διάφορων μουσικών και χορευτικών ρεπερτορίων και της έννοιας της παράδοσης, η οποία αποτελεί πολιτισμό εν δράσει, ένα θησαυρό γνώσεων και πρακτικών που χτίζεται καθημερινά, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά και που μεταμορφώνεται με το πέρασμα του χρόνου.

Ελάτε να περπατήσουμε στον τόπο και να ταξιδέψουμε στο χρόνο, με σκοπούς και ρυθμούς των βορειοχώρων, για να ανοίξουμε μουσικό διάλογο με την ιστορία του Πιτυούs!

Μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία!

Η περιήγηση απευθύνεται σε παιδιά αλλά και ενήλικες, μαθητές μουσικών σχολείων, ωδείων, σε μέλη χορευτικών και καλλιτεχνικών ομάδων, πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που θέλει απλά να γνωρίσει μια διαφορετική πλευρά ενός παραδοσιακού βορειόχωρου της Χίου.

Διάρκεια: 2 ώρες (1 ώρα μουσική περιήγηση – 1 ώρα μύηση στους χιώτικους χορούς).

Τιμή ανάλογα με τη χρονική διάρκεια της περιήγησης, του επιλέξιμου προγράμματος, και του αριθμού των συμμετεχόντων κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους.